TK Cable Stream virtakaapeli

alk. 159,00 alk. 139,00

TK Cablen virtajohtojen vaikutuksen laitteiston ääneen voi jokainen todeta omin korvin

Poista

Yleistä TK Cablen virtajohdoista Stream ja Grayling

Vastoin monien käsitystä virtakaapeleilla on hyvin suuri merkitys laitteiston tuottamaan ääneen. Siitä, miksi virtajohdot vaikuttavat laitteiston äänenlaatuun dramaattisesti, voisi kirjoittaa teorioita ja selityksiä sivutolkulla, eikä silti välttämättä pystyisi vakuuttamaan asiaa epäileviä skeptikoita.

Onneksi tähän ei ole edes tarvetta, vaan TK Cablen virtajohtojen vaikutuksen laitteiston ääneen voi jokainen todeta omin korvin – aivan kuin muidenkin kaapelityyppien. Niin Stream- kuin Grayling-virtakaapelit rauhoittavat ja selkeyttävät äänikuvaa, lisäävät huimasti erottelua sekä transienttitoiston nopeutta ja laittavat bassot tiukkaan kontrolliin. Luonteeltaan ne ovat samankaltaiset, mutta Graylingista löytyy vielä pari pykälää parannusta jokaiselle osa-alueelle. Stream ja Grayling perustuvat kumpikin samaan Twisted Triple -geometriaan. Eri kierteiden ja geometrioiden vaikutus kaapelin äänenlaatuun on kaikkein suurin juuri virtakaapelien kohdalla. Tämän vuoksi TK Cable testasi lukuisia eri vaihtoehtoja monissa huipputason laitteistoissa kehittäessään Stream- sekä Grayling-virtakaapeleita ja päätyi käyttämään täsmälleen samat suureet omaavia Twisted Triple -rakenteita. Stream ja Grayling käyttävät myös identtisiä TK Cablen Saksasta erikoistilauksena hankkimia virtaliittimiä.

Grayling-virtakaapelista on tarjolla kaksi vaihtoehtoa: normaali ja Variant (V). Ne antavat mahdollisuuden valita se paremmin omaan laitteistoon sopiva versio tai yhdistelmä – sillä monesti tasapainoisin vaihtoehto voi löytyä käyttämällä laitteistossa kumpiakin versioita. Erot äänessä ovat monilta osin myös laitteistosidonnaisia, mutta yleispätevästi voisi sanoa Grayling-virtakaapelin Variant-version äänen olevan perusversiota rauhallisempi. Myös äänikuva on fokusoidumpi sekä keskialueen sävyt vieläkin luonnollisemmat. Kaapeli kuitenkin kuulostaa jonkin verran hitaammalta eikä tykitä dynamiikkansa osalta yhtä pakottomasti kuin perusversio. Hinta tämän Variant-version osalta on kalliimpi koska erittäin tiheän kierteistyksen vuoksi materiaalia kuluu enemmän ja valmistus on hitaampaa.

OMINAISUUDET

Stream

Johdinmateriaali: Hopealla pinnoitettu, optimoidun kiderakenteen ultra puhdas UPHCC-kupari
Johtimet: 3 x 14AWG Poikkipinta-ala: 3 x 2mm2
Käytetty geometria: Twisted Triple Eristemateriaali: PTFE-Teflon
Kaapelin halkaisija: 10mm
Liittimet: Saksassa erikoistilauksena TK Cable:lle valmistetut, nikkelittömät, messinkiset 16A / 10A virtaliittimet
Muuta: uusittu Stream on varustettu parannelluin liittimin (mm. pinnoitus), mutta itse kaapelin säilyessä samana ei nimeen ole lisätty ”Model 2” -osaa

Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.