TK Cable Special Edition 412 virtakaapeli

alk. 899,00

TK Cablen referenssi-virtajohto, kpl

Poista

Special Edition -sarjan virtakaapelit edustavat todella korkealle tasolle vietyä materiaalitekniikkaa ja suunnittelua. Niitä suunnitellessa ja valmistettaessa ei ole tingitty yhdenkään komponentin laadusta, vaan on haettu parasta mahdollista tulosta. Kaapelien testivaiheessa haettiin useista vaihtoehtoisista kaapeligeometrioista ja liitinyhdistelmistä optimaaliset kokonaisuudet, materiaalikuluista tinkimättä. Tämä lähestymistapa näkyy toki myös kaapelien hinnassa, mutta hintalaatusuhde on siitä huolimatta (tai juuri siitä syystä…) poikkeuksellisen korkeaa tasoa. Sarjan virtakaapelit soveltuvat täydellisesti myös kaikkein korkeimman tason laitteistoihin, mutta ne tuovat merkittävän suorituskykyparannuksen myös keskihintaisiin kokonaisuuksiin.

Special Edition -virtakaapelisarjassa on tarjolla kaksi mallivaihtoehtoa: malli 412 sekä malli 816. Näistä on mahdollista löytää se omaan laitteistoon sopiva kaapeli lähes tilanteessa kuin tilanteessa. Koska mallit ovat rakenteeltaan poikkeavat, ovat myös erot niiden ominaispiirteissä suuremmat kuin muiden virtakaapelisarjojen kohdalla. Poikkeavan rakenteen vuoksi myös versioiden hinnoissa on enemmän eroa.

Mallivaihtoehdoista 412 soveltuu parhaiten laitteistoihin joiden äänelliset ominaisuudet ovat hyvin tasapainossa ilman suurempia ärsyttäviä piirteitä. Special Edition 412 on ominaispiirteiltään todella nopea reagoimaan, järkähtämätön kontrolliltaan sekä hyvin erotteleva ja analyyttinen. Äänikuva on jäsentyneesti paketissa eikä kaapelin suoritusta hetkauta vaikka virransyöttötehtävä olisi kuinka haastava. Malli sopii poikkeuksellisen hyvin vaikkapa päätevahvistimille, high-end subwoofereille tai seinärasialta jakorimalle, mutta on ansioitunut myös pienen kuormituksen kytkennöissä. 816 puolestaan toimii erinomaisesti käytännössä missä tahansa käyttökohteessa, laitteiston äänellisistä ominaispiirteistä riippumatta. Se miksi sarjassa sitten on tarjolla myös sovituksestaan tarkempi 412, perustuu (paitsi hintaeroon) 412:n poikkeukselliseen tapaan kontrolloida bassoja ja sen kiveen hakattuun järkkymättömyyteen. Hinnaltaan arvokkaampi ja rakenteeltaan monimutkaisempi 816 on sävytoistoon vaikuttavilta ominaisuuksiltaan kuitenkin luonnollisempi ja miellyttävämpi sekä nyanssien erottelultaan parempi. Äänikuvallisesti 816 malli on myös astetta lähempänä aitoa live-tunnelmaa. On hyvä muistaa että samassa laatuluokassa liikuttaessa virtakaapelien kohdalla muodostuvat erot ovat myös paljon laitteistosidonnaisia, ja siksi annetut kuvaukset ovat vain yleistyksiä.

Special Edition -sarjan virtakaapelien ominaisuudet mahdollistaa kummankin version kohdalla tarkoin valittu, monimutkainen kaapeligeometria. 816-versio on rakenteeltaan kehittyneempi, mutta kummankin mallin rakenne minimoi suojamaan ei-toivotut vuorovaikutukset vaihe- sekä nollajohtimien kanssa. Samoin molempien rakenteissa on optimoitu kapasitiivinen sekä induktiivinen kytkeytyminen vaiheen ja nollan välillä, parantaen näin häiriösuojaa. Varsinkin 816-versio toimii rakenteensa myötä poikkeuksellisen hienosti häiriötaajuusblokkina, minkä havaitsee toistossa puhtaana taustana.

Liitiminä molemmat mallit käyttävät Furutechin FI-E38(G) schuko-pistoketta ja FI-15(R)Plus IEC-kojepistoketta. Testien perusteella yleensä paras tasapaino saadaan käyttämällä eri pinnoituksilla olevia liittimiä. Jos halutaan lämpimämpää ja täyteläisempää toistoa, on molemmat kaapelit saatavissa myös kullatulla FI-15(G)Plus IEC-liittimellä. IEC-liittimeksi on saatavilla lisähintaan myös FI-28(G), joka tuo pääosin ulkonäöllistä etua verrattuna FI-15(G)Plus liittimeen.

OMINAISUUDET

Special Edition 412
Johdinmateriaali: Hopealla pinnoitettu, optimoidun kiderakenteen ultra puhdas UPHCC kupari
Johtimet: 4 x 12AWG + 4 x 16AWG
Poikkipinta-ala: 2 x 9AWG (9AWG = 6,63mm2)
Käytetty geometria: Twisted Quad + Twisted Quad ground in EMF optimized configuration
Eristemateriaali: PTFE (ns. Teflon® kun valmistajana DuPont)
Kaapelin halkaisija: 16mm
Liittimet: Furutech FI-E38(G) schuko pistoke ja FI-15(R)Plus IEC-kojepistoke (saatavilla myös
FI-15(G)Plus liittimellä tai lisähintaan FI-28(G) liittimellä)

Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.