Harbeth Compact 7 Anniversary

3699,00

Compact 7 Anniversaryn hienostunut ääni pitää kokea. Onko tässä paras Harbethin kaiutin? Hinta parille.

Harbeth Compact 7ES-3 40th Anniversary – ikoni uudessa kuosissa

Legendaarinen Compact 7ES-3 on nyt saatavana upealla saarniviilulla ja muilla lisäherkuilla.

Kun Harbeth esitteli legendaarisen HL Compact 7:n vuonna 1988 ja sen myötä uuden Radial-kartiomateriaalin, josta myöhemmin tuli sen tärkein tavaramerkki, kaiuttimesta tuli välittömästi hitti, eikä vähiten puhtaan ja äärimmäisen luonnollisen, jokaiselle musiikkityypille sopivan äänen ansiosta. Vuosien varrella kaiutin on kerännyt kunniamainintoja ja palkintoja alan lehdistöltä ja tunnustusta hifi-yhteisöltä.

Alan Shawn johdolla Harbeth paranteli Compact 7:ää ensimmäisen kerran vuonna 1999, vaikka muutokset eivät olleet suuria. Toisen kerran Harbeth palasi tähän kaiuttimeen vuonna 2008, jolloin syntyi vielä edistyksellisempi versio jo valmiiksi laadukkaasta kaiuttimesta: Compact 7ES-3.

Nyt, 30 vuotta ensiesiintymisensä jälkeen ja osana Harbethin 40th Anniversary -mallisarjaa, Compact 7ES-3 on saatavana lisäparannuksilla, joihin kuuluu mm. WBT:n uusimmat Nextgen -liittimet, Englannissa valmistetut laadukkaat polypropeenikalvokondensaattorit ja Harbethin 40th Anniversary OFC-erikoiskaapelilla toteutettu sisäkaapelointinti. Juhlamallissa on ylelliset Harbeth 40th Anniversary -kyltit etu- ja takapaneelissa sekä metallinen musta/kulta-tunnus kangassuojassa.

Compact 7SE-3 on refleksikuormitettu kaksitiekaiutin Harbethin 200mm RADIAL2-basso/keskiäänisellä ja 25mm ferro-jäähdytetyllä diskanttielementillä. Vapaakenttävasteeksi Harbeth ilmoittaa 45Hz – 20kHz ±3dB ja kertoo vasteiden pysyvän tasaisina myös akselilta sivusta mitattuna. Kuusi ohmisia, 86dB herkkiä kaiuttimia ajamaan riittää tasokas 25 wattinen ja sitä tehokkaamat vahvistimet.

Compact 7ES-3:sen salaisuus on yksityiskohdissa niin kaiutinelementtien rakenteessa kuin säteilyä niin vaaka- kuin pystysuunnassa tasaavassa jakosuodatuksessa.

Ääni kuvataan musikaaliseksi, selkeäksi ja erinomaisen kolmiulotteiseksi, äänenvärit tarkasti toistavaksi.

Käsintehdyt kaiuttimet (520 x 272 x 305mm, 13,2 kg) ovat saatavana kirsikkapuu-, eukalyptus-, ruusupuu-, vaahtera- ja ebonpuuviilulla. Compact 7ES-3 40th Anniversary Edition -juhlamalli on saatavana lisäksi hienolla ja arvostetulla japanilaisella Tamo-saarniviilulla upealla ”maapähkinäkuorikuviolla” ja vaihtelevalla värimaailmalla.

Harbeth Compact 7ES-3

Harbeth on aina osannut suunnitella kaiuttimia, jotka toimivat upeasti tavallisissakin huoneissa. Compact 7ES-3:n valttikortteja ovat tasapainoinen ja hienostunut ääni. Siinä yhdistyvät monitorimainen tarkkuus, suhteellisen pieni koko ja musiikkia palveleva luonne.

Taianomaisen musiikkiseikkailun takana on muun muassa uusi RADIAL2-bassokeskiääninen. Vain Harbethin käyttöön luotu elementti nostaa niin bassotoiston suorituskyvyn kuin keskialueen hienostuneisuuden uudelle tasolle. Open weave -tyyppinen diskantti, kotelon sisäinen tuenta ja alhaisempi viritystaajuus parantavat osaltaan kaiuttimen läpinäkyvyyttä.

Keskikokoiseksi jalustakaiuttimeksi Compact 7ES-3 toistaa harvinaisen uskottavasti kaikenlaisen musiikin aina herkästä jazzista ruudikkaaseen metalliin ja karvoja nostattavaan oopperaan.

Compact 7ES-3 on erittäin helppo kuorma vahvistimelle. Minimi-impedanssi on kuusi ohmia, ja vaihekulma pysyttele kapeiden rajojen sisällä. Kaiutin toimii hyvin niin putkivahvistimien kuin pienitehoisten transistorivahvistimien kanssa.

Toimintaperiaate: 2-tie, bassorefleksi
Diskantti: 25 mm
Bassoelementti: 200 mm RADIAL2
Toistoalue: 46 – 20 000 Hz ±3 dB
Minimi-impedanssi: 6 ohmia, helppo kuorma
Herkkyys: 86 dB
Vahvistinsuositus: 25–150 W
Mitat (l x k x s): 273 x 520 x 315 mm
Paino: 13,2 kg
Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.