Elac 509 VX-JET

14990,00

Hinta/pari, maailmalla legendaarisen maineen saanut Elacin referenssi

Poista

Juuri 90 vuotta täyttänyt saksalainen Elac aloitti hifikaiuttimien valmistuksen vuonna 1984, ja on siitä lähtien kuulunut maailman kaiutineliittiin. Valmistaja yhdistää tuotteissaan sisustukselliset näkökohdat loistavaan äänentoistoon ja saksalaiseen laadunvalvontaan.

Maailmalla legendaarisen maineen saanut Elacin referenssi, 600-sarja, sai viimeinkin arvoisensa seuraajan. Vanhasta on säilytetty parhaat puolet mutta tuotu myös jotakin uutta. Elacin tavaramerkkinä on pitkään ollut oma JET-nauhadiskanttielementti. Varta vasten suunnitellulla nauhadiskantilla on useita etuja, kuten pieni särö, hallittu suuntaavuus ja kaistanleveys, joka menee kirkkaasti yli kuuloalueen. Myös resonansseja on luonnostaan vähemmän kuin perinteisillä diskanttielementeillä ja ne sijoittuvat turvallisesti kauas kuuloalueen yläpuolelle. 509 VX-JET -kaiuttimessa käytetään uusimman sukupolven JET 5 -diskanttia.

509 VX-JETn jakosuotimessa on järeät ilmasydänkelat ja laadukas sisäinen johdotus. Diskanttia auttaa kaksi viimeisen päälle suunniteltua, kokonaan omaa tuotantoa olevaa bassoelementtiä sekä hunajakennorakenteeseen perustuva keskiääninen. Nämä on suunniteltu uudelleen mahdollisimman vähäresonanssisiksi. Käytännössä tämä tarkoittaa subjektiivisen puhtauden tunteen ja tarkkuuden lisääntymistä. Samaa tavoitetta tukee harvinaisen järeä kotelorakenne – hyvässä kaiuttimessa soivat ainoastaan elementit. Tästä todisteena on kaiuttimen massiivinen 50 kg paino.

Toistoalue on laajakaistainen: 24Hz – 50kHz. Erikoisuutena on edelleen mahdollisuus säätää ruuvilla keskiäänisen etäisyyttä etulevystä, millä voi säätää heijastuneen ja suoran äänen suhdetta. Tämän avulla toistoa voidaan hienovirittää erilaisiin huoneisiin ja makuihin.

OMINAISUUKSIA

Taajuusvaste: 24Hz-50kHz
Impedanssi: 4 Ohmia
Herkkyys 89 dB
Mitat (l x k x s): 330 × 1373 × 466 mm
Paino: 50 kg/kpl
Värit: Musta pianolakka, pähkinä pianolakka, tobacco pianolakka

Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.