Dali Epicon 8

8499,00

Varaa aika kuunteludemoomme ja ota selvää miten kova Dalin upea lippulaiva Epicon 8 onkaan! Kpl-hinta.

Poista

DALI EPICON -sarja on suunnitelty yli 30 vuoden kokemuksella niin kaiuttimien tutkimuksesta ja kehittämisestä kuin valmistuksestakin. Sekä uutta että tunnettua tekniikkaa on hyödynnetty perusteellisesti luonnollisen äänen saavuttamiseksi. Visuaaliselta ilmeeltään edukseen erottuvat ja mutoilultaan tyylikkään yksinkertaiset kaiuttimet on luotu vaativille musiikin ja elokuvan harrastajille. Äänimaailma on DALIn kaiuttimille ominainen, mutta viety vielä askeleen pitemmälle ylittääkseen vaativimmatkin vaatimukset.

EPICON-kaiuttimissa on paljon tuttua DALIn kehittämää tekniikkaa, kuten esimerkiksi patentoitu, kaiutinelementin magneetin mekaanisista häviöistä (pyörrevirta, hystereesi, vuonvaihtelut ja puhekelan induktiivisuus) johtuvaa säröä ja äänen värittymistä perinteisiin kaiutinelementteihin nähden huomattavasti vähentävä SMC (Soft Magnetic Compound) -tekniikka. Säröjen dramaattinen lasku näkyy mittauksissa ja kuuluu kuunteluissa. Tuloksena on erittäin nopealiikkeinen ja mekaanisesti hyvin käyttäytyvä bassoääninen ja eriomaisen lineaarinen bassotoisto.

EPICON-sarjan kaiuttimissa on viimeinen versio DALIn omasta paperikartioisesta bassoäänisestä uudella kartion kyllästysprosessilla sekä kokoonpanon jälkeen tehdyllä pinnoitteella. DALIn pitkään kehittämä hybridi-diskanttimoduuli (nauhan ja tekstiilidomen yhdistelmä) tarjoaa tasaisen vasteen ja korkeiden taajuuksien laajan vaakasuuntaisen säteilyn. Käyttämällä vain DALIn omia, kullekin kaiutinmallille räätälöityjä kaiutinelementtejä taajuuskorjauksen tarve jakosuotimessa poistuu. EPICON-sarjan kaiuttimien jakosuodin on suunniteltu ja koottu huolella valituista laatukomponenteista minimaalisella signaalihäviöllä.

Kaiuttimien kotelot on valmistettu 6 erillisestä, yhteen liimatusta mdf-levystä. Rakenne on jäykkä ja koteloresonanssit pienet, mihin vaikuttaa myös kaiuttimien orgaaninen muotoilu. Koska ääniaaltoja heijastavia, samansuuntaisia pintoja ei ole, poistuvat kotelon sisäiset seisovat aallot käytännössä kokonaan. EPICON-sarjan kaiuttimien viimeistelyssä on käytetty 10 kertaa lakattua ja käsin kiillotettua puuviilua.

EPICON-sarjan ehdoton huippukaiutin, EPICON 8, on kolmitie-lattiakaiutin täydellisellä tekniikalla, sekä dramatiikkaa ja vivahteita esiin tuovalla eeppisellä äänimaailmalla. Korkeita taajuuksia toistaa DALIn hybridimoduuli 10 x 55 mm nauhaelementillä ja 29 mm tekstiilidomella. Keskialueella (550 – 3100 Hz) on yksi 6,5 tuuman elementti ja bassoissa kaksi 8 tuuman paperikartioista bassoäänistä refleksikotelossa. Patsaanomainen kaiutin sointuu kauniisti minkä tahansa kodin sisustuksen kanssa, mutta suurimman vaikutuksen tekee loputtomia elämyksiä musiikin parissa antava, mukaansatempaava ääni.

DALI EPICON 8 – tekniset tiedot
Taajuusvaste (+/-3 dB): 35 – 30000 Hz
Herkkyys (2,83 V/1 m): 89 dB
Nimellisimpedanssi: 5 ohmia
Max. SPL: 112 dB
Suositeltu vahvistinteho: 50 – 500 W
Jakotaajuudet: 550 / 3100 / 15000 Hz
Bassoresonanssi: 28 Hz
Suositeltu etäisyys seinästä: > 35 cm
Mitat (KxLxS) : 1225 x 264 x 485 mm
Paino: 47.5 kg

Esite: lataa esite (eng)

 

Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.