Dali Epicon 6

4990,00

DALI EPICON 6 – elämänmakuista ääntä, hinta/kpl

Poista

DALI EPICON -sarja on suunnitelty yli 30 vuoden kokemuksella niin kaiuttimien tutkimuksesta ja kehittämisestä kuin valmistuksestakin. Sekä uutta että tunnettua tekniikkaa on hyödynnetty perusteellisesti luonnollisen äänen saavuttamiseksi. Visuaaliselta ilmeeltään edukseen erottuvat ja mutoilultaan tyylikkään yksinkertaiset kaiuttimet on luotu vaativille musiikin ja elokuvan harrastajille. Äänimaailma on DALIn kaiuttimille ominainen, mutta viety vielä askeleen pitemmälle ylittääkseen vaativimmatkin vaatimukset.

EPICON-kaiuttimissa on paljon tuttua DALIn kehittämää tekniikkaa, kuten esimerkiksi patentoitu, kaiutinelementin magneetin mekaanisista häviöistä (pyörrevirta, hystereesi, vuonvaihtelut ja puhekelan induktiivisuus) johtuvaa säröä ja äänen värittymistä perinteisiin kaiutinelementteihin nähden huomattavasti vähentävä SMC (Soft Magnetic Compound) -tekniikka. Säröjen dramaattinen lasku näkyy mittauksissa ja kuuluu kuunteluissa. Tuloksena on erittäin nopealiikkeinen ja mekaanisesti hyvin käyttäytyvä bassoääninen ja eriomaisen lineaarinen bassotoisto.

EPICON-sarjan kaiuttimissa on viimeinen versio DALIn omasta paperikartioisesta bassoäänisestä uudella kartion kyllästysprosessilla sekä kokoonpanon jälkeen tehdyllä pinnoitteella. DALIn pitkään kehittämä hybridi-diskanttimoduuli (nauhan ja tekstiilidomen yhdistelmä) tarjoaa tasaisen vasteen ja korkeiden taajuuksien laajan vaakasuuntaisen säteilyn. Käyttämällä vain DALIn omia, kullekin kaiutinmallille räätälöityjä kaiutinelementtejä taajuuskorjauksen tarve jakosuotimessa poistuu. EPICON-sarjan kaiuttimien jakosuodin on suunniteltu ja koottu huolella valituista laatukomponenteista minimaalisella signaalihäviöllä.

Kaiuttimien kotelot on valmistettu 6 erillisestä, yhteen liimatusta mdf-levystä. Rakenne on jäykkä ja koteloresonanssit pienet, mihin vaikuttaa myös kaiuttimien orgaaninen muotoilu. Koska ääniaaltoja heijastavia, samansuuntaisia pintoja ei ole, poistuvat kotelon sisäiset seisovat aallot käytännössä kokonaan. EPICON-sarjan kaiuttimien viimeistelyssä on käytetty 10 kertaa lakattua ja käsin kiillotettua puuviilua.

Hyvältä näyttävän ja hyvältä kuulostavan EPICON 6:n laadukkaan toiston takana on DALIn uusi kaiutinelementtitekniikka. EPICON 6 on kolmiti-bassorefleksikaiutin (2½ + ½-tie) EPICON 2:een verrattuna yhdellä ylimääräisellä paperikartioisella 6,5 tuuman bassoäänisellä (lineaarisella magneettijärjestelmällä) alle 700 Hz:n taajuuksille. Korkeimmille, yli 2550 Hz taajuuksille on 10 x 55 mm nauha/29 mm dome-hybridielementti. EPICON 6 tekee pysyvän vaikutuksen moitteettomalla korkeiden taajuuksien toistolla ja elävällä, ihmisäänet korrektisti toistavalla soinnilla. Kaiutin saa kuuntelijan tuntemaan kuin olisi keskellä live-esitystä.

DALI EPICON 6 – tekniset tiedot
Taajuusvaste (+/-3 dB): 35 – 30000 Hz
Herkkyys (2,83 V/1 m): 88 dB
Nimellisimpedanssi: 5 ohmia
Max. SPL: 110 dB
Suositeltu vahvistinteho: 50 – 300 W
Jakotaajuudet: 700 / 2550 / 15000 Hz
Bassoresonanssi: 32,5 Hz
Suositeltu etäisyys seinästä: > 25 cm
Mitat (KxLxS) : 1025 x 232 441 mm
Paino: 30 kg

Esite: lataa esite (eng)

 

Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.