Series_Hero_Bird-2

Martenin kaiuttimista kuulee yhtiön mission: päästä eroon erityisesti elementeistä johtuvasta äänen verhoutumisesta. Tekniset seikat eivät saa tulla musiikin esittäjän ja sen kuuntelijan väliin. Äänen tulee olla juuri niin värittymätön ja luonnollinen kuin se oli tallennustilantessa. Tämä päämäärä määrittelee Martenin teknisen innovaation, ei toisinpäin.

Näytä tuotteet / Vieraile sivustolla

Martenin historia

Kun Accuton toi markkinoille keraamiset (kartio) kaiutinelementtinsä 1990-luvulla, ne otettiin innostuneesti vastaan erinomaisten säröominaisuuksiensa vuoksi. Nopeasti kävi kuitenkin ilmi, ettei keraamisten elementtien käyttö kaiuttimissa ollut ongelmatonta ja että käytännön soveltaminen vaatisi lisää kokemusta.

Ruotsalainen Marten oli ensimmäisiä kaiutinvalmistajia joka tarttui Accutonin super-elementteihin ja – yhteistyössä Accutonin kanssa – otti ne käyttöön kaikissa kaiuttimissaan. Siksi Marten on nykyään kokeneimpia Accutonin keraamisten basso-keskiäänisten, timanttidiskanttien ja erilaisten bassoäänisten hyödyntäjiä. Accutonin elementtejä hyödyntää nykyään moni valmistaja, mutta vain harvan Accuton-osaaminen on samaa tasoa kuin Martenin.

Paitsi Accutonin elementeistä Martenin kaiuttimet tunnetaan tyylikkäistä, huolella viimeistellyistä koteloista, joissa on käytetty erikoisia teknisiä rakenteita ja hienoja, kalliita materiaaleja. Kaikki Martenin kaiuttimet valmistetaan Ruotsissa.

Teknisistä valinnoista syntyvää Martenin ”talon soundia” voisi kuvata äärimmäisen selkeäksi. Säröttömyys, puhtaus, kirkkaus, ehdoton läpikuultavuus. Martenin kaiuttimista kuulee yhtiön mission: päästä eroon erityisesti elementeistä johtuvasta äänen verhoutumisesta. Tekniset seikat eivät saa tulla musiikin esittäjän ja sen kuuntelijan väliin. Äänen tulee olla juuri niin värittymätön ja luonnollinen kuin se oli tallennustilantessa. Tämä päämäärä määrittelee Martenin teknisen innovaation, ei toisinpäin.

Martenin perusti kaiutinrakentamisesta jo varhain kiinnostunut Leif Mårten Olofsson vuonna 1998, joka yhdessä veljiensä Jörgenin ja Larsin kanssa yhä johtaa yritystä. Veljesten kiinnostus musiikkiin kulkee suvussa: isoisä Josef Olofsson oli taitava viulunrakentaja, jonka Stradivariusta jäljittelevää soitinta poikien toinen isoisä ja taitava muusikko Mårten Larsson käytti. Siitä yhtiön nimi.

Vuonna 2019 Marten on yksi johtavia highend-tason kaiuttimien valmistajia maailmassa. Mingus-kaiuttimesta liikkeelle lähteneeseen, laajaan valikoimaan kuuluu viisi mallisarjaa jokaiseen makuun eri hintaluokissa: huippusarja Coltrane (neljä mallia), laadukas Mingus-sarja (kolme mallia), Martenin kaiuttimien täyden potentiaalin paljastava Heritage-sarja (kolme mallia), näyttävä Django-sarja ja uusi edullinen Oscar-sarja.

Kaiuttimien lisäksi Marten tunnetaan myös erinomaisen kunnianhimoisesti akustoiduista ja tyylikkäistä kuuntelutioistaan. Niitä on käytetty Martenin toisessa intohimossa: musiikin tallentamisessa ja tuottamisessa (Marten Recordings, Supreme Sessions -levyt). Referenssi-kaiuttimen Coltrane Supreme 2 kehittämiseksi Marten perusti äänitysstudion, mikä vuonna 2014 johti laajakaistaisten, vaimennettujen ja ultra-säröttömien Cell-diskanttielementtien sekä ensimmäisen asteen suotimien käyttöönottoon Martenin kaiuttimissa laajemminkin.

MR Hifi suosittelee

Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.